تغذیه

چند نکته برای داشتن تغذیه سالم کودکان

در دنیایی که آب نبات، شکلات و چیپس به جای غذاهای سالم و مقوی به برنامه غذایی فرزندان شما اضافه شده است، تشویق به خوردن مواد خوراکی سالم می‌تواند کار بزرگی به نظر برسد. خوشبختانه، بچه‌ها به والدین خود نگاه می‌کنند، بنابراین شما می‌توانید آنها را در انتخاب‌هایی که می‌کنند راهنمایی کنید.

«والدین باید الگوهای خوبی باشند. سعی کنید میوه‌ها و سبزیجات را در هر وعده غذایی خود از جمله صبحانه بگنجانید. همچنین، غذاهای فرآوری شده را محدود کنید و وعده‌های غذایی و میان‌ وعده‌های سالم را برای فرزندانتان و همچنین خودتان برنامه ‌ریزی کنید.»

رابطه شما با غذا از اوایل کودکی شروع می‌شود. ترجیحات کودک در مورد غذا تحت تأثیر جامعه و محیط خانه آنها قرار می‌گیرد، اما عادات غذایی از خانواده شروع می‌شود. والدین می‌توانند پایه محکمی برای عادات غذایی درست ایجاد کنند که در طول زندگی با فرزندانشان باقی بماند. مهم است بدانید که همیشه در کنار فرزندتان نخواهید بود. تا سن یک یا دو سالگی، می‌توانید همه چیزهایی را که کودکتان می‌خورد کنترل کنید، اما هر چه فرزندتان بزرگ‌تر شود، بیشتر اوقات خارج از محیط خانواده‌اش غذا می‌خورد: دیدار با مادربزرگش، رفتن به مدرسه یا معاشرت با دوستانش. به همین دلیل، مهم است که کودک خود را از خوردن برخی غذاها منع یا محافظت نکنید. درعوض، بهتر است به آن‌ها آموزش دهید که وقتی شما در اطرافشان نیستید، خودشان غذاهای مغذی و سالم انتخاب کنند. با ایجاد عادات غذایی سالم در خانواده خود می‌توانید به این هدف برسید.

در اینجا پنج نکته را برای کمک به شما در انجام این کار بررسی می کنیم:

چگونه غذاهای سالم برای کودکان می‌تواند مفید باشد؟

غذاهای مناسب باعث رشد و بلوغ سالم کودکان و همچنین باعث افزایش انرژی، بهبود سلامتی و حفظ وزن سالم آنها می‌شود. با توجه به تغذیه بهینه، کودکان قادر هستند به حفظ سیستم ایمنی قوی و در پیشگیری از بیماری‌ها کمک کنند. برای این منظور، غذاهایی همچون میوه‌ها، سبزیجات، ماهی‌ها، گوشت‌های سفید، حبوبات و غلات باید از جمله مواد غذایی اصلی در رژیم غذایی کودکان باشند. همچنین، محدودیت در مصرف مواد شیرین و پرچربی و صرف غذاهای با مواد نگهدارنده و افزودنی به رژیم غذایی کودکان نیز خیلی مفید است. استفاده از غذاهای سالم در رژیم غذایی کودکان، به شکل مستقیم و غیر مستقیم، باعث بهبود سلامتی ذهنی و جسمی آنها خواهد شد.

تغذیه سالم کودکان

۱. با هم غذا بخورید

سعی کنید با برنامه ریزی حداقل یک وعده غذایی در روز، تا جایی که ممکن است تمام اعضای خانواده را دور میز جمع کنید. غذاهایی را انتخاب کنید که همه اعضای خانواده از جمله کودکان می‌توانند از آنها لذت ببرند. سعی کنید گزینه‌های متفاوتی برای خانواده‌تان فراهم کنید: به عنوان مثال بچه‌ها معمولاً وقتی می‌توانند انتخاب کنند چه چیزی در بشقابشان بگذارند، دوست دارند. البته این بدان معنا نیست که باید چندین غذا بپزید. گزینه‌ها می‌توانند چیزی به سادگی یک بشقاب اضافی با سبزیجات، انواع توت‌ها یا آجیل باشند. غذای روی میز شما باید رنگارنگ و جذاب باشد.

۲. محصولات با کیفیت را انتخاب کنید

بسیاری از مشکلات سلامتی با این واقعیت مرتبط است که در دنیای امروز، ما اغلب غذاهای فرآوری شده را به غذاهای کاملا ساده ترجیح می‌دهیم. هنگام خرید سعی کنید از غلات کامل، سبزیجات تازه، انواع توت‌ها و میوه‌ها، پروتئین‌های با کیفیت و لوبیا استفاده کنید. سوسیس و کالباس، شیرینی‌های مصنوعی، نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه غذاهای کاملی نیستند. مراقب مقدار شکر و نمک در رژیم غذایی خود باشید و سعی کنید غذاهایی را انتخاب کنید که شکر اضافه ندارند و فقط مقدار متوسطی نمک دارند. حتما برچسب‌ها را بخوانید. باید مواد تشکیل دهنده را بدانید. این قوانین ساده برای انتخاب محصولات را به کودکان آموزش دهید و به آنها بگویید به دنبال چه چیزی باشند. اگر آنها را چند بار با خود به خرید مواد غذایی ببرید، به زودی می‌توانند گزینه‌های سالم‌تری را به تنهایی انتخاب کنند.

۳. با هم غذا بپزید و انتخاب کنید

رفتن به خرید مواد غذایی یا پختن صبحانه و شام با هم فرصت بسیار خوبی است تا به کودکتان درباره غذاهای مختلف بگویید و اصول یک بشقاب غذای سالم را توضیح دهید. اگر قبلاً این کار را انجام نداده‌اید، ممکن است فرزندتان در ابتدا موافقت نکند که به شما در پخت املت کمک کند یا با شما به خرید برود. از پیشنهاد آن برای بار دوم یا سوم نترسید. روش‌های متفاوتی را امتحان کنید شاید فرزندتان از تماشای دستور العمل‌های ویدیویی با هم لذت می‌برد و سعی می‌کند که با شما آشپزی کند. همچنین ممکن است از خواندن کتابی در مورد سبزیجات و میوه‌ها لذت ببرند.

۴. فضایی دلپذیر و دوستانه در سر میز ایجاد کنید

گذراندن وقت پشت میز فقط برای رفع گرسنگی نیست، بلکه فرصتی عالی برای خانواده‌تان است تا با هم وقت بگذرانید. سعی کنید موضوعات مکالمه‌ای را انتخاب کنید که برای همه جالب باشد. زمان خوبی است تا در مورد سلیقه‌های آشپزی یکدیگر صحبت کنید. اگر فرزندتان چیزی را دوست ندارد، او را مجبور به خوردن آن نکنید. بهتر است بپرسید به جای آن چه چیزی را دوست دارند امتحان کنند. گزینه‌ای بیابید که برای همه جذاب باشد و پختن آن را با هم پیشنهاد کنید.

۵. اهمیت خوردن صبحانه برای کودکان

صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است و بسیاری از پزشکان و متخصصین تغذیه تأکید دارند که خوردن صبحانه برای کودکان بسیار حیاتی است. صبحانه باعث افزایش انرژی و نیروی کودکان می‌شود و باعث افزایش تمرکز و توجه آن‌ها می‌گردد. به همین دلیل، اگر کودکان صبحانه خود را نخورند، ممکن است در عملکرد و یادگیری‌شان کاستی ایجاد شود. بنابراین، والدین باید اطمینان حاصل کنند که کودکانشان قبل از رفتن به مدرسه صبحانه می‌خورند و روز خود را با یک تغذیه‌ سالم آغاز می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا