طب سنتی

تقویت حافظه در طب سنتی

مغز شما دائماً در حال پردازش، تجزیه و تحلیل، تصمیم گیری، واکنش است و برای عملکرد در بهترین حالت خود به حمایت نیاز دارد و مغز می تواند کمک کند. در اینجا، هشت فوق ستاره گیاهی، از جمله قارچ‌ها را که از شناخت و سلامت کلی مغز حمایت می‌کنند، در کانون توجه قرار می‌دهیم. استفاده دارویی از گیاهان دارویی به گذشته برمی گردد و در طول سالیان متمادی جاذبه و مشروعیت علمی زیادی به دست آورده است. این پادزهرهای طبیعی عموماً به عنوان ابزار تکمیلی برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها، از سرماخوردگی گرفته تا سرطان، استفاده می‌شوند. جنبه جالب دیگر تعدادی از گیاهان دارویی این است که آنها به عنوان جایگزین طبیعی برای “داروهای هوشمند” یا نوتروپیک های شیمیایی عمل می کنند. نوتروپیک های استاندارد اساساً داروها، مکمل ها و سایر موادی هستند که عملکرد شناختی را تقویت می کنند، اما اغلب با یک رشته عوارض جانبی مضر مانند بی خوابی، سردرد، اضطراب و ضربان قلب سریع همراه هستند.

علاوه بر این، این ترکیبات مصنوعی می توانند کاملاً اعتیاد آور باشند و می توانند علائم ترک مضر ایجاد کنند. در مقابل، نوتروپیک‌های گیاهی معمولاً ایمن‌تر و بهتر از داروهای معمولی قابل تحمل هستند. چه خستگی ذهنی، از دست دادن حافظه کوتاه مدت، تمرکز کم یا ظرفیت ضعیف یادآوری، گیاهان زیادی وجود دارند که می توانند این مشکلات را درمان و از آن پیشگیری کنند. گیاهان حتی می توانند زوال شناختی را کاهش دهند و می توانند از دست دادن حافظه را که اغلب با افزایش سن رخ می دهد، معکوس کنند. گیاهان برای بهبود عملکرد شناختی از طریق تحریک جریان خون به مغز، ترویج تشکیل سلول‌های مغزی جدید، تغییر غلظت انتقال‌دهنده‌های عصبی، مهار التهاب مغز و محافظت از مغز در برابر آسیب‌های رادیکال آزاد عمل می‌کنند.

۱٫ زعفران

زعفران برای حمایت از عملکرد مغز، کبد و ریه و همچنین سلامت زنان مورد استفاده قرار می‌گرفت. تحقیقات کنونی به استفاده از این گیاه برای تقویت حافظه و سلامت مغز به طور خاص ادامه می‌دهد و به توانایی آن در حمایت از تمرکز، و بهبود خلق و خوی اشاره می‌کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که زعفران و اجزای آن می توانند از یادگیری و حافظه حمایت کنند و «می توانند به عنوان عوامل امیدوارکننده ای برای حمایت از سیستم عصبی در نظر گرفته شوند.» دانشمندان گزارش می دهند که زعفران دارای «اثرات محافظت کننده عصبی» است که نباید نادیده گرفته شود.

۲٫ جینکو

یکی از قدیمی ترین درختی که در این سیاره باقیمانده درخت جینکو یا جینکو بیلوبا است. عصاره این گیاه در حمایت از بدن به طرق مختلف از جمله حفظ عملکرد سالم مغز موثر است. سابقه بسیار طولانی در استفاده سنتی دارد (خواص جینکو برای اولین بار در حدود ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد ثبت شد). امروزه، فواید آن به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است و مطالعاتی از استفاده از آن برای حمایت از عملکردهای شناختی مانند یادآوری، تشخیص، حافظه، توجه، تمرکز، خلق و خو و سطوح انرژی پشتیبانی می‌کند.

۳٫ نعناع

شما احتمالاً این گیاه را از کاربردهای آشپزی آن به خوبی می شناسید و به دلیل اینکه تقریباً در هر آب و هوای معتدلی رشد می کند، اگرچه بومی اروپا و آسیای جنوب غربی است. در حالی که این گیاه در انواع محصولات، از مربا گرفته تا دهانشویه و برای سلامت و تندرستی نیز استفاده می شود. برای مثال، یک مطالعه اشاره کرد که مکمل عصاره نعناع از “کیفیت و دقت حافظه کاری ” پشتیبانی می کند.

۴٫ بادرنجبویه

یکی دیگر از اعضای خانواده نعناع، Melissa officinalis، که معمولا به عنوان بادرنجبویه شناخته می شود، یک گیاه آشپزی، آرایشی و دارویی است. این گیاه برای حمایت از هضم غذا، تقویت حس آرامش و حفظ تعادل برای سیستم عصبی استفاده شده است. در فرآیندهای یادگیری و حافظه، بادرنجبویه همچنین ممکن است تمرکز و احساس آرامش را تقویت کند تا به مغز خسته کمک کند.

۵٫ باکوپا

باکوپا (Bacopa monnieri) با نام‌های زوفای آبی، گیاه فیض و پنی ورت هندی نیز شناخته می‌شود. این ساکولنت زیبا و آب دوست در طب آیورودا به عنوان یک نوتروپیک یا گیاهی که عملکرد ذهنی را پشتیبانی می کند، ارزشمند است. تحقیقات نشان می دهد که باکوپا می تواند به یادگیری و همچنین به حفظ حافظه کوتاه مدت و بلندمدت کمک کند.

۶٫ چای رزماری بنوشید

عطر و بوی شیرین رزماری شهرت جهانی دارد و آن را به یک عنصر مورد توجه در سنت های آشپزی متعدد تبدیل می کند. کمتر شناخته شده خاصیت تقویت حافظه این گیاه معطر است که دلیل دیگری برای گنجاندن آن در دستور العمل های خود به شما می دهد. تبلیغات جدا از آنتی اکسیدان هایی مانند رزمارینیک اسید و اسید کارنوزیک موجود در رزماری، توانایی آن در افزایش سطح استیل کولین است که آن را به گیاهی موثر در بهبود حافظه شما تبدیل می کند.

۷٫ یک فنجان چای سبز بنوشید

مصرف منظم چای سبز تاثیر مثبتی بر حافظه دارد. چای سبز حاوی تیانین است که نشان داده شده اثرات محافظت کننده عصبی برای جبران آسیب بافت مغز از خود نشان می دهد. تیانین همچنین به عنوان یک کمک شفابخش برای درمان برخی از اختلالات روانپزشکی، از جمله اختلالات اضطرابی، اختلال وسواس فکری اجباری و اختلال دوقطبی نشان داده شده است. ماهیت آنتی اکسیدانی چای سبز به حمایت از عروق خونی سالم در مغز کمک می کند تا به درستی کار کند. همچنین، چای سبز رشد پلاک در مغز را که مربوط به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون است، که دو شایع‌ترین اختلالات نورودژنراتیو هستند، متوقف می‌کند. پلی فنول های موجود در چای سبز به محافظت از مغز پیر و کاهش بروز زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون کمک می کند.

۸٫ جینسینگ قرمز کره ای

انواع مختلفی از جینسینگ وجود دارد، اما این جینسنگ قرمز کره ای است که بیشتر با خواص تقویت حافظه همراه است. این گیاه نقش کلیدی در بهبود حافظه فضایی از طریق فعال سازی فعالیت عصبی در هیپوکامپ دارد. همچنین از سلول های عصبی در برابر بتا آمیلوئید و سایر سموم محافظت می کند. این گیاه به عنوان یک آداپتوژن، در پیشگیری از زوال عقل نیز بسیار مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا