تناسب اندام

بهترین ورزش برای کسانی که دچار آسم هستند

بهترین ورزش‌ها برای آسم، شنا، پیاده‌روی، یوگا و ورزش‌هایی با انفجارهای کوچک و کوتاه انرژی مانند تنیس یا گلف است. شنای کم عمق مخصوصاً برای آسم مفید است زیرا هوایی که در سطح آب استنشاق می‌کنید مرطوب است و همین امر باعث کاهش اتلاف گرما در سیستم تنفسی شما می‌شود. اما باید از ورزش هایی مانند دویدن در مسافت طولانی، دوچرخه سواری و هاکی روی یخ اجتناب کنید. فقط به این دلیل که آسم دارید، به این معنی نیست که نمی توانید بیرون بروید و ورزش کنید. در واقع، ورزش منظم در واقع می تواند برای آسم شما مفید باشد. بررسی سال ۲۰۲۰ در مجله تنفسی اروپا نشان داد که ورزش هوازی حتی می تواند کنترل آسم و عملکرد ریه را بهبود بخشد. با این حال، برخی از انواع ورزش ها برای مبتلایان به آسم بهتر از سایر ورزش ها هستند به خصوص ورزش هایی که تاثیر کم دارند و نیازی به حضور در هوای سرد ندارند. در اینجا چیزی است که باید در مورد بهترین و ایمن ترین راه های ورزش با آسم بدانید.

شنا کردن

شنا یک ورزش عالی برای مبتلایان به آسم است زیرا هوایی که در سطح آب تنفس می کنید مرطوب است که از دست دادن گرما در سیستم تنفسی شما را کاهش می دهد. این ورزش می تواند انقباض برونش را کاهش دهد. انقباض برونش یعنی زمانی که راه های هوایی شما منقبض شده و تنفس را محدود می کند، که می تواند باعث آسم شود. با این حال، شنای شدید می تواند خطر حمله آسم را افزایش دهد و کلر می تواند یک محرک باشد که باعث انقباض راه های هوایی می شود. به همین دلیل است که شناگران رقابتی خطر ابتلا به آسم را افزایش می دهند. اما به طور کلی، شنای کم شدت و آرام برای افراد مبتلا به آسم توصیه می شود. به این معنی که کمتر از شصت دقیقه با سرعت کم شنا کنید. نوع شنایی که انجام می دهید تاثیر چندانی در این روند ندارد.

پیاده روی

پیاده روی برای بدن بسیار مفید است و فواید بسیاری مانند بهبود سلامت کلی قلب، افزایش سطح انرژی و محافظت در برابر بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی را به همراه دارد. برای مبتلایان به آسم پیاده روی جزو فعالیت های خوبی است که محدودیت مسافتی ندارد. از آنجایی که این کارها را می توان با سرعتی آرام و بدون نیاز به تنفس سریع انجام داد، بعید است که علائم آسم را ایجاد کنند. وقتی برای دریافت اکسیژن باید سریع‌تر نفس بکشید، بینی شما نمی‌تواند هوا را برای شما فیلتر کند، بنابراین هوای سردتر و خشک‌تری را وارد می‌کنید. با این حال، باید از پیاده روی در آب و هوای سرد خودداری کنید، زیرا هوای سرد می تواند باعث از دست رفتن سریع گرما و آب از پوشش راه هوایی شود. این امر راه هوایی را باریک می کند و رسیدن اکسیژن به ریه ها را سخت تر می کند و جریان خون را محدود می کند و باعث تنگی نفس و مشکل در تنفس می شود. به همین دلیل، هنگام پیاده روی در خارج از خانه، به خصوص در ماه های پاییز و زمستان، یک دستگاه تنفسی همراه داشته باشید.

یوگا

یوگا یک ورزش بی خطر است که می تواند به آسم کمک کند، زیرا به شما می آموزد تنفس خود را بهینه کنید و شامل دم های آهسته و حرکات کم ضربه است. پزشکان یوگای گرم را توصیه می کند زیرا شامل تنفس در هوای گرم و مرطوب است. اما حتی یوگا در یک اتاق بدون گرما یک ورزش عالی برای مبتلایان به آسم است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در AYU روی بیش از ۲۵۰ شرکت‌کننده منتشر شد، نشان داد که یوگا می‌تواند کیفیت زندگی مبتلایان به آسم را بهبود بخشد، که به سلامت، راحتی و توانایی شما برای شرکت در رویدادهای زندگی اشاره دارد.

چگونه هنگام ورزش از آسم خود مراقبت کنیم

برای ایمن ماندن، هنگام ورزش با آسم، حتما این اقدامات احتیاطی را رعایت کنید:

از سرما دوری کنید

به این نکته توجه داشته باشید در حین ورزش، باید از تنفس در هوای خنک و خشک خودداری کنید زیرا باعث می شود راه هوایی شما را باریک کند و باعث ایجاد آسم شما شود. اما اگر مجبورید در یک محیط سرد باشید، باید تنفس خود را تنظیم کنید. بینی هوای ورودی به راه هوایی را گرم، فیلتر و مرطوب می کند، بنابراین مطمئن شوید که در حین ورزش از طریق بینی خود تنفس کرده و از طریق دهان خارج می کنید.

گرم کردن قبل از تمرین

انجام حرکات کششی و گرم کردن قبل از تمرین نیز می تواند به تنظیم راه های هوایی شما کمک کند. گرم کردن بدن برای جلوگیری از علائم آسم ناشی از ورزش مهم است.

از دستگاه تنفسی خود استفاده کنید

باید حداقل ۵ تا ۱۵ دقیقه قبل از انجام فعالیت بدنی، دو پفک آلبوترول مصرف کنید. این به باز شدن راه های هوایی شما کمک می کند. اگر در حین ورزش دچار حمله آسم شدید که ممکن است شامل تنگی نفس یا مشکل در تنفس باشد، می توانید از آلبوترول برای باز کردن راه هوایی استفاده کنید. اگر دیدید که مشکل تنفسی شما حل نشد بلافاصله به اورژانس خبر دهید.

کلام اخر

بهتر است اگر دچار آسم هستید حتما قبل از هر فعالیت ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا