درمان خانگی

کبد چرب و ۴ داروی گیاهی برای حمایت از سم زدایی کبد

کبد شما دومین عضو بزرگ بدن شما و یکی از مهمترین آنهاست. بیشتر سطوح شیمیایی خون را تنظیم می کند و ماده ای به نام صفرا را دفع می کند. این به بدن شما کمک می کند تا مواد زائد را پاک کند و چربی ها را در روده کوچک تجزیه کند. پزشکی جان هاپکینز می گوید که بیش از ۵۰۰ عملکرد حیاتی با کبد شناسایی شده است. آنها شامل بهبود عملکرد سیستم ایمنی، پاکسازی باکتری ها از بدن و کمک به مدیریت سطح قند خون هستند. بنابراین، حفظ سلامت کبد ضروری است. سم زدایی کبد ممکن است به حذف سموم بدن و بهبود سلامت شما کمک کند. اگر با خوردن غذاهای چرب، بسیار فرآوری شده، نوشیدن الکل بیش از حد و چاقی، کبد خود را درست درمان نکنید، احتمال دارد به کبد چرب مبتلا شوید که به آن بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) نیز گفته می شود. تخمین زده می شود که ۲۵ تا ۳۳ درصد از بزرگسالان کبد چرب دارند. کبد چرب معمولاً در مراحل اولیه علائم منفی ایجاد نمی کند. اما به مرور زمان تجربه خستگی شدید، ضعف، کاهش وزن و حتی زرد شدن پوست می کنید، ممکن است برای جبران آسیب به کبد و سلامت کلی شما خیلی دیر شده باشد. به همین دلیل پیشگیری از کبد چرب بسیار مهم است. شما می توانید این کار را با سم زدایی کبد از طریق رژیم غذایی، استفاده از درمان های گیاهی طب سنتی چینی (TCM) و داشتن یک سبک زندگی سالم انجام دهید. به خواندن ادامه دهید تا یاد بگیرید که چگونه کبد خود را سم زدایی کنید و چگونه رژیم غذایی و گیاهان می توانند به حفظ سلامت شما کمک کنند.

رژیم سم زدایی کبد

اثرات بیماری کبد چرب می تواند مخرب باشد. کبد چرب می تواند باعث بیماری قلبی، نارسایی سیستم گوارشی و حتی از دست دادن بینایی شود. خوشبختانه با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود می توانید از کبد خود محافظت کرده و از آن حمایت کنید. برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب، غذاهای غنی از مواد مغذی را بخورید که دارای فیبر و پروتئین بالا و چربی های اشباع کم هستند. برای صبحانه از بلغور جو دوسر سرشار از فیبر لذت ببرید. بلغور جو دوسر خود را با مقداری گردوی کاهش دهنده التهاب پر کنید. برای ناهار یا شام، از ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ماهی تن و قزل آلا استفاده کنید که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ غیر اشباع هستند. و سبزیجات برگدار را فراموش نکنید! کلم پیچ، اسفناج و سایر سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان. از نوشیدن الکل یا خوردن غذاهای سرخ شده، شور، گوشت قرمز و هر نوع غذا یا نوشیدنی با شکر اضافه خودداری کنید.

۱٫ خار مریم

این گیاه گل بومی مدیترانه است. سیلیمارین، یک ترکیب آنتی اکسیدانی که از دانه های خار مریم گرفته می شود، جزء فعال آن است. برخی تحقیقات نشان می دهد که سیلیمارین می تواند به جلوگیری از چسبیدن سموم به کبد، تسکین التهاب و ترمیم سلول ها کمک کند. در TCM، خار مریم طبیعت خنکی دارد. گرمای داخلی را کاهش می‌دهد، سمیت را از بین می‌برد و جریان چی یا انرژی را به کبد تنظیم می‌کند. خار مریم به صورت چای در دسترس است، اما می توانید آن را در فرمول کپسول یا قرص نیز پیدا کنید. اگر به گیاهان مرتبط مانند ابروسیا، بابونه یا گل داوودی حساسیت دارید، از خار مریم اجتناب کنید.

۲٫ ریشه زردچوبه

زردچوبه از ریشه گیاه Curcuma longa می آید و بخشی از خانواده زنجبیل است. شاید قبلاً با زردچوبه آشنا باشید زیرا این ادویه رایج در بسیاری از غذاها است. رنگ زرد متمایز آن اغلب برای رنگ آمیزی پودر کاری، خردل، کره و پنیر استفاده می شود. زردچوبه طعمی گرم و تلخ دارد. کورکومین ترکیب فعال زردچوبه است. به کاهش التهاب و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کند. در TCM، زردچوبه خون را تقویت و به کاهش رکود خون کمک می کند. علاوه بر پخت و پز با زردچوبه، می توانید چای زردچوبه درست کنید یا آن را به شکل کپسول مصرف کنید.

۳٫ گون

ریشه گون سرشار از اسید آمینه های ضروری، کربوهیدرات ها، ریبوفلاوین، آهن، کلسیم، فسفر و سلنیوم است. همچنین یک آداپتوژن است که از بدن در برابر استرس محافظت می کند. مطالعات همچنین نشان داده اند که تاثیر مثبتی روی سلامت کبد دارد و سطح قند خون را کنترل می کند و همچنین سیستم ایمنی را تقویت می کند. پزشک چو توصیه می کند گون را برش دهید و از آن با خرمای قرمز برای تهیه چای استفاده کنید که برای کبد موثر است. او توصیه می کند خرما را اضافه کنید زیرا طعم چای را شیرین می کند. همچنین می توانید گون را به صورت کپسول یا  قرص  مصرف کنید.

۴٫ مریم قرمز

مریم گلی قرمز که به نام دانشن نیز شناخته می شود، گیاهی قدرتمند است که قرن ها مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه به خاطر ریشه های قرمز رنگ پر جنب و جوشش نامگذاری شده است. مطالعات نتایج امیدوارکننده ای را در بازسازی سلول های کبدی نشان داده اند. در TCM، دانشن گیاهی است که خون را تقویت می کند، استاز را از بین می برد و درد را کاهش می دهد. مریم گلی قرمز می تواند بسیار تلخ باشد، بنابراین پزشک چو پیشنهاد کرد آن را با توت زالزالک مخلوط کرده و به عنوان چای بنوشید.

۵٫ جینسینگ آمریکایی

جینسینگ آمریکایی طبیعتی شیرین، کمی تلخ و خنک دارد، که برای متعادل کردن بدن ضروری است، تعادل را در بدن باز می‌گرداند. جینسینگ آمریکایی همچنین از کبد محافظت و ایمنی را تقویت می کند، ترشح انسولین را تنظیم و به هضم غذا کمک می کند. پزشکان اغلب جینسینگ آمریکایی را به بیماران مبتلا به بیماری کبد، تومور، دیابت، بیماری مزمن معده می دهند. پزشک چو می‌گوید بهترین راه برای مصرف جینسینگ آمریکایی، درست کردن آن در چای است. همچنین می توانید آن را به عنوان یک افزودنی سالم به سوپ اضافه کنید. بسیاری اغلب از جینسینگ آمریکایی همراه با خرمای قرمز  استفاده می کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا