درمان خانگی

کمک های اولیه برای جلوگیری از خونریزی

مشاهده خون برای اکثر مردم نگران کننده است. در واقع، بسیاری از مردم با دیدن خون حتی غش می کنند یا بیمار می شوند. حتی اگر شما را مضطرب نکند، تمایل به درمان سریع زخم و توقف خون یک واکنش طبیعی برای اکثر افراد است. به همین دلیل است که مراحل دقیق در مورد نحوه توقف خونریزی یکی از ویژگی های اجباری تمام دوره های کمک های اولیه است. در مواجهه با شرایط اضطراری، اکثر مردم این است که راهی برای تماس با ۱۱۵ در اسرع وقت پیدا کنند. این یک غریزه مهم است که هرگز نباید نادیده گرفته شود. اما آیا آماده اید تا در دقایقی قبل از رسیدن کمک، کمک های اولیه اضطراری را برای خود یا مصدوم دیگری ارائه دهید؟ ما معتقدیم که همه باید روش‌های ابتدایی کمک‌های اولیه را برای ارائه مراقبت از خود یا مراقبت از سایر مجروحان در مواقع اضطراری بدانند. حتی اگر به اندازه کافی خوش شانس باشید که با آمبولانسی تماس بگیرید که تنها چند دقیقه با شما فاصله دارد، هر ثانیه برای مراقبت های اورژانسی مهم است. دانستن چگونگی جلوگیری از خونریزی شدید قبل از رسیدن کمک پزشکی حرفه ای می تواند به طور قابل توجهی به توانایی فرد برای بهبودی کامل کمک کند و در برخی شرایط حتی می تواند جان آنها را نجات دهد. صرف نظر از شدت بریدگی یا پارگی، تمام خونریزی ها قابل کنترل است. با این اوصاف، برخی از زخم ها می توانند باعث خونریزی شدید شوند و تنها با کمک های اولیه مناسب است که می توان خونریزی را متوقف کرد. آمادگی و آگاهی برای درمان مناسب هر زخم کلیدی است. این کار با داشتن یک کیت کمک‌های اولیه کاملاً آماده در هر کجا که هستید شروع می‌شود. تشخیص اینکه چه زمانی خونریزی نیاز به مراقبت‌های اضطراری دارد به همان اندازه مهم است.

قبل از کمک به فردی که مجروح شده است چه باید کرد؟

اولین قدم برای اینکه بتوانید به هر کسی در شرایط اضطراری کمک کنید، شناسایی فردی است که برای شروع به کمک نیاز دارد. گاهی اوقات فردی که خونریزی دارد ممکن است فریاد کمک نزند و آدرنالین لحظه ای ممکن است احساس درد یا درک کامل شدت آسیب را برای او دشوار کند. اگر آسیبی ندیده اید و در شرایط اضطراری هستید، به اطرافیان خود که ممکن است نیازمند هستند توجه کنید. قبل از اینکه به آنها کمک کنید، مطمئن شوید که ایمن هستید. اگر قربانی باشید، نمی‌توانید به کسی کمک کنید. سعی کنید مصدوم را به یک سطح امن و هموار منتقل کنید. به عنوان مثال، اگر روی تپه است، سعی کنید با دقت به او کمک کنید یا به پیاده رو ببرید. اگر در میان جمعیت هستند، آنها را به فضایی بدون شلوغی ببرید. قبل از اینکه مراقبت از زخم کسی را شروع کنید و اگر مطمئن نیستید که از کجا خونریزی می کند، سعی کنید زخم در حال خونریزی را آشکار کنید. سعی نکنید چیزی را از زخم خارج کنید یا چیزی را که به سختی خارج می شود یا گیر می کند از زخم خارج کنید.

اعمال فشار مستقیم

یکی از مهم‌ترین تکنیک‌ها برای جلوگیری از خونریزی شدید، اعمال فشار مستقیم به ناحیه زخم با استفاده از یک گاز سنگین، حوله، پیراهن یا پارچه‌های تا شده دیگر است. اگر خون از پارچه اول خیس شد، پارچه دیگری پیدا کنید تا روی پارچه اول قرار دهید. اولین پارچه را بردارید یا فشاری را کم نکنید. هر ۱۰ دقیقه یک پارچه جدید اضافه کنید تا خونریزی متوقف شود یا تا زمانی که کمک برسد. هنگامی که به نظر می رسد خونریزی متوقف شده است، پارچه را با وسایلی که ممکن است در اطراف خود دارید (مانند بند کفش، بند گردن، نوارهای ملحفه و غیره) محکم در جای خود ببندید. با فشار کافی «در حدی که لازم است» ببندید تا زخم از خونریزی فعال جلوگیری کند، زیرا در خطر قطع جریان خون به بقیه اندام قرار می‌گیرید و نباید از آن به‌ عنوان یک حلقه استفاده کنید. اگر فرد آسیب دیده به شدت از بازو یا پای خود خونریزی می کند، اندام را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.

چه ابزاری را باید در جعبه کمک های اولیه اضطراری خود نگه دارم؟

اگرچه ممکن است همیشه در هر شرایطی به کیت کمک های اولیه اضطراری دسترسی نداشته باشید، ایده خوبی است که برخی از لوازم ضروری را جمع آوری کنید و کیت را در ماشین و خانه خود نگه دارید. نمونه هایی از لوازمی که باید در کیت خود نگهداری کنید عبارتند از:

  • باند (سایزهای مختلف)
  • گاز
  • ۱ عدد پتو اضطراری
  • ۲ جفت دستکش غیر لاتکس
  • باند غلتکی گازی
  • ۲ عدد باند مثلثی
  • موچین
  • آسپرین

علائمی که باید مراقب باشید

حتی اگر خونریزی متوقف شود، اگر زخم عمیق باشد یا خون فراوان و فواره‌ای وجود داشته باشد، تقریباً همیشه باید توسط ارائه‌ دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشاهده شود. همین امر در صورت از دست دادن قابل توجه خون صدق می کند که می تواند منجر به یک وضعیت بالقوه تهدید کننده زندگی شود. اگر شخص آسیب دیده علائم شوک را تجربه کرد، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

  • پوست رنگ پریده، سرد و لطیف
  • تنفس کم عمق و سریع
  • دشواری در تنفس
  • ضربان قلب تند
  • ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب
  • گیجی یا سردرگمی
  • خشکی دهان یا تشنگی غیرمعمول
  • ادرار تیره یا عدم خروج ادرار

همچنین در صورت عفونی شدن زخم، باید مراقب باشید. اگر مصدوم تب شدید، لرز، حالت تهوع یا استفراغ و ناحیه ای با پوست داغ، متورم و حساس به سرعت در حال گسترش است، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اینها می توانند نشانه های یک عفونت کشنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا