گیاهان دارویی

۵ گیاه دارویی برای درمان پارکینسون

شاید شما نیز با درمان انواع و اقسام بیماری‌ها به وسیله گیاهان دارویی آشنا باشید. یکی از بیماری‌های شایع که در سنین میانسالی نمایان می‌شود، بیماری پارکینسون بوده که یک اختلال عصبی محسوب می‌شود. این بیماری مربوط به اختلال عملکرد نورون‌های دوپامینرژیک در جسم سیاه مغز میانی می‌شود. لازم به ذکر است مصرف گیاهان دارویی در برخی موارد باعث درمان آن نشده و صرفاً باعث بهبود نحوه زندگی فرد می‌شود. در واقع شما می‌توانید با مصرف به موقع دارو‌های گیاهی عوارض این بیماری مانند سردرگمی و زوال عقل را کنترل کنید. اما چه داروهای گیاهی برای درمان این بیماری مفید هستند؟ ۵ گیاه دارویی برای درمان پارکینسون کدامند؟

پارکینسون چیست؟

دوپامین نقش بسیار مؤثری در روند سلامتی افراد ایفا می‌کند و از آنجا که عارضه پارکینسون بر اثر از بین رفتن سلول‌های ترشح‌کننده دوپامین به وجود می‌آید، می‌توان به این نتیجه رسید که عملکرد این سلول نیز از کار افتاده و باعث می‌شود افراد به عوارضی چون لرزش دست‌ها، بازو‌ها، پا‌ها، فک یا سر، سفتی اندام‌ها، کندی حرکت، اختلال در تعادل و هماهنگی و… دچار شوند. وظیفه دوپامین انتقال پیام‌های عصبی برای حرکت بوده که با وقوع این عارضه، عملکرد این سلول دچار اختلال شده و حرکات فرد دچار مشکل می‌گردد.

گیاهان دارویی برای درمان پارکینسون

شما می‌توانید با انتخاب یکی از گیاهان دارویی ذیل و استفاده از آن، خود را نسبت به عوارض بیماری پارکینسون ایمن نمایید. لازم به ذکر است که قدمت استفاده از گیاهان دارویی در کشور ما بسیار زیاد بوده و متخصصان ماهری در این حیطه تلاش کرده تا به چنین نتیجه‌هایی دست پیدا کنند.

رزوراترول

بر اساس تحقیقات به دست آمده از رسوراترول (رزوراترول)، می‌توان گفت این ماده به دلیل داشتن ترکیباتی مفید می‌توانند از نورون‌ها محافظت کرده و فضایی ضد التهابی را برای آن‌ها به وجود آورند. خواص این ماده بسیار زیاد بوده و تنها به پارکینسون خلاصه نمی‌شود؛ در واقع شما می‌توانید برای درمان بیماری‌های قلبی، سرطان، آلزایمر، دیابت و… از ترکیباتی که حاوی این ماده است، استفاده نمایید. این امکان برای تمامی افراد وجود دارد تا با گنجاندن این ماده در وعده روزانه خود به صورت استفاده از خوراکی‌های چون انگور قرمز، انگور سیاه، بادام زمینی و توت، گام مؤثری برای جلوگیری از ابتلا به عوارض این بیماری را انتخاب کنند.

جینکوبیلوبا

از آنجا که افراد مبتلا به پارکینسون، نیاز بسیار زیادی به مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان دارند، شما می‌توانید با مصرف گیاه جینکوبیلوبا به عنوان مکمل، کمبود این ترکیب را جبران نمایید. این گیاه درختی بومی در کشور چین بوده که از هزاران سال پیش برای درمان مشکلات متعددی چون مشکلات قلبی، التهاب مفاصل، بیماری التهابی روده (IBD)، سرطان و… استفاده شده است.

بسیاری از متخصصان طب سنتی گیاه و دانه این درخت را کاربردی دانسته و از آن استفاده می‌نمایند، اما امروزه اغلب متخصصان به استفاده از برگ‌های این گیاه و دریافت عصاره آن روی آورده‌اند. جینکوبیلوبا به علت وجود آنتی اکسیدان بسیار زیاد، از عوارض وجود رادیکال‌های آزاد درون بدن جلوگیری کرده و تمامی سموم را از بین می‌برد.

چای سبز

از آنجا که پارکینسون یک اختلال مغزی محسوب می‌شود، برخی از محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) به این نکته پی برده‌اند که مصرف مداوم و اصولی چای سبز برای افراد مسن می‌تواند نقش مؤثری برای حفاظت از مغز و عدم تضعیف آن ایفا نماید. چای سبز به علت داشتن ترکیباتی چون پلی فنول‌ها، متیل گزانتین، کافئین، چربی‌ها، اسید‌های آمینه و… می‌تواند عملکرد سلول‌های مغز را بهبود بخشیده و شرایط بیماری پارکینسون را تحت کنترل قرار دهد.

مصرف اصولی چای سبز در عین حال که می‌تواند بسیار مفید باشد، در مقابل ممکن است فرد را با خطراتی چون فقر آهن، تکرر ادرار، ناراحتی و درد معده، سوزش سرمعده، نقص مادرزادی، هیپوکالمی و تشنج، اختلال در عملکرد تیروئید و… روبه‌رو کند. در نتیجه توصیه می‌کنیم پس از مراجعه به متخصص گیاهان دارویی، در زمانی مناسب سالم‌ترین نوشیدنی جهان یعنی چای سبز را نوش جان کنید.

فلاونوئیدها

یکی از ترکیباتی که متخصصان طب سنتی استفاده از آن را بسیار توصیه می‌کنند، فلاونوئید‌ها بوده که به طور طبیعی در میوه‌ها، سبزیجات و نوشیدنی مشتق شده از آن‌ها وجود دارد. این ماده که دارای شش نوع مختلف است، برای اولین بار در سال ۱۹۳۰ توسط دانشمندی در پرتغال کشف شد. فلاونوئید‌ها شامل انواع مختلفی از جمله آنتوسیانیدین‌ها، فلاون‌ها، فلاونون‌ها، ایزوفلاون‌ها، فلاونول‌ها و فلاوانول‌ها هستند. شما می‌توانید با مصرف خوراکی‌هایی چون توت قرمز، انار، آلو، کرفس، جعفری، فلفل تند، لیموترش، پرتقال، گریپ فروت، پیاز، تره فرنگی، کلم بروکسل، کلم پیچ، چای، لوبیا، روغن زیتون، گوجه فرنگی، فرآورده‌های سویا، محصولات کاکائو و شکلات، و… میزان این ماده را در بدن خود افزایش دهید.

نقش فلاونوئید‌ها در بدن انسان بسیار مؤثر بوده و با تنظیم سلول‌ها و فعالیت آن‌ها، می‌تواند از میزان رادیکال‌های آزاد درون بدن بکاهد. همین امر باعث می‌شود عملکرد افراد در هر سن بهتر شده و بدن آن‌ها نیز در برابر سموم و عوامل استرس‌زا ایمن شود. همچنین جالب است بدانید مزایای استفاده از فلاونوئید‌ها به درمان پارکینسون خلاصه نشده و شما می‌توانید برای درمان بیماری‌هایی چون سرطان، درد مستمر، التهاب مزمن، عفونت‌های ویروسی نظیر H۱N۱، HIV و SARS استفاده نمائید.

گیاه اسکوتلاریا بایکالنسیس

یکی از گیاهانی که ابتدا در بخش آسیایی مشهور شد، اسکوتلاریا بوده که به علت داشتن مقادیر بسیار زیادی آنتی اکسیدان سبب تضعیف فعالیت رادیکال‌های آزاد درون بدن شده و می‌تواند در وقوع یا درمان بیماری‌های شایعی چون التهاب، آلرژی، بیماری‌های تنفسی، قلبی عروقی، تب و… بسیار مؤثر باشد. بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیقات طولانی مدت بر روی این ماده می‌توان گفت مصرف اصولی و صحیح اسکوتلاریا، می‌تواند تأثیر بسیار زیادی به جهت اصلاح سلول‌های ترشح‌کننده دوپامین بر روی نورون‌های موجود در بدن افراد ایفا کرد.

سخن پایانی

از آنجایی که بیماری پارکینسون در سنین پیری بر اثر از بین رفتن سلول‌های ترشح‌کننده ماده‌ای به نام دوپامین رخ می‌دهد، شما می‌توانید با مراجعه به متخصص طب سنتی و استفاده به موقع از دارو‌های گیاهی، میزان این عارضه را کاهش داده و تا حد امکان از ابتلا به عوارض آن جلوگیری کنید. باتوجه به سابقه طولانی مدت استفاده از دارو‌های گیاهی در ایران، می‌توان به این نتیجه رسید که دارو‌های گیاهی سابقه بسیار درخشانی در بهبود وضعیت افراد داشته و توانسته وضعیت بیماری آن‌ها را متعادل سازد. مصرف ۵ گیاه دارویی برای درمان پارکینسون متناسب با شرایط فرد، می‌تواند تا حد بسیار زیادی از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

دکمه بازگشت به بالا